ПРОТОКОЛ

 

 

 

Година 2014, 13.05.                                                                    град Бургас

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД     VІІ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪСТАВ

На тринадесети май                                две хиляди и четиринадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РУМЕН ЙОСИФОВ

 

Секретар: Й.Б.

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Йосифов

Административно дело номер 749 по описа за 2014 година

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА Д.Т.Г., редовно уведомена, се явява лично.

 

ОТВЕТНИКЪК началник на Сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР-Бургас, редовно уведомен, не се явява и не се представлява.

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА Г.: Настоявам делото ми да се гледа днес и да не се отлага.

 

СЪДЪТ с оглед изявлението на жалбоподателката и като намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА:

 

Производството е образувано по Д.Т. Георгиев против решение № РК-6080/18.03.2014година на началника на Сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР гр.Бургас.

След указание на съда ответникът е представил пълната административна преписка по издаването на обжалваното решение

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА Г.: Поддържам жалбата си. Запозната съм с преписката по издаването на решението, както и  с трасологичната експертиза. С трасологичната експертиза съм запозната чрез съда, защото полицаите я скриха и не ме уведомиха за нея.  Оспорвам тази експертиза, както и докладната записка по начина по който е поискана експертизата, като оспорвам и заключението на самата експертиза, като  смятам че е поискана непълно и формално с докладната записка и в същото време е получено и непълно и формално заключение по експертизата.

Ремаркето е на 30 години и е баща ми, а аз съм го получила в наследство. Малко преди да почине баща ми беше споменал, сега разбирам за какво става въпрос, че някаква табела е паднала по пътя от ремаркето. Иначе ремаркето е редовно регистрирано с талон от 1983 година и печат от МВР. Баща ми беше възрастен човек и много не успя да ми обясни какво е станало точно. След като няма табела още с влизането в КАТ, където го закарах за да сменя собствеността му като го получих в наследство, полицаите го поогледаха, и казаха, че няма табела и няма да го регистрират и няма да сменят собствеността. Казаха ми да отивам да търся табелата. Аз продължение на 6 месеца,  от май до октомври, се опитвах да се свържа в завода в Плевен, където е произведено ремаркето да ми помогнат за тази табела. Така ми казаха от КАТ да търся табелата.

За мен не е важно колко струва ремаркето, то ми е много е нужно. Имам майка на 86 години на която карам дърва с това ремарке, като ходя при нея. Така ми излиза по евтино отоплението. Аз съм  с 200 лева пенсия, и като нося дърва с ремаркето ми излиза по евтино. Ремаркето струва около 600-700 лева, не знам точно, но ми е много необходимо.

Моля да се извърши нова трасологична експертиза,  с въпроси които представям в нарочна писмена молба в днешноот съдебно заседание.

В момента ремаркето е в село Добриново, където е майка ми.

Имаше набези върху ремаркето докато стоя почти цяла годино на паркинг. Аз сама да маркирам номер на теглича, тъй като имаш набези срещу него. Аз съм дълбоко покосена и обидена, защото се посяга на моята собственост и ми се нарушават гражданските права, платила съм над 2000 лева, за да осигуря отопление на майка ми, защото не мога да и занеса дърва с ремаркето.  Искам справедливост да има.

 

Съдът с оглед изявлението на жалбоподателката и по доказателствата,

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА представените с жалбата писмени доказателства, както  и изпратената административна преписка от ответника по жалбата по издаване на обжалваното решение.

 

ДОПУСКА извършването на съдебно-трасологична експертиза, която да отговори на поставените от жалбоподателката въпроси в представената в днешното съдебно заседание нарочна молба.

 

Експертизата да се ИЗВЪРШИ след внасяне на депозит в размер на 200 лева платими от жалбоподателката в 7-дневен срок от днешното съдебно заседание по сметка на Административен съд-Бургас.

Съдът ДОПЪЛНИТЕЛНО ще посочи вещо лице, което да извърши експертизата.

 

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 11.07.2014 година от 9,30 часа, за която дата и час страните да се считат редовно уведомени. Да се УВЕДОМИ вещото лице след представяне на доказателство за внесен депозит.

 

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание.

Заседанието приключи в  10.41 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: