ПРОТОКОЛ

       

Година 2018,10.10.                                                                           град  Бургас

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                     ПЪРВИ административен състав       

На десети октомври                                    две хиляди и осемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                    

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАНАЙОТ ГЕНКОВ

                                                                                                    

Секретар: Кристина Линова    

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Генков

Административно дело номер 737 по описа за 2018 година.                     

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.Г.С., редовно уведомен, не се явява.

 

ОТВЕТНИКЪТ В.С.– полицейски инспектор в Сектор „Пътна полиция“ КАТ при ОДМВР-БУРГАС, редовно уведомен, не се явява и не се представлява.

 

СВИДЕТЕЛИТЕ Ж.М.М. и И.Н.Д., редовно уведомени, явяват се лично.

 

По хода на делото съдът намира, че не са налице процесуални пречки, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

СНЕМА самоличността на явилите се свидетели, както следва:

 

 Ж.М.М. – 50год, български гражданин, семеен, неосъждан, без родство със страните по делото. ПРЕДУПРЕДЕН за наказателната отговорност по чл.290 от НК, обеща да говори истината.

И.Н.Д. – 40год, български гражданин, семеен, неосъждан, без родство със страните по делото. ПРЕДУПРЕДЕН за наказателната отговорност по чл.290 от НК, обеща да говори истината.

 

Съдът ОТВЕДЕ от съдебната зала свидетеля Д..

 

 

 

ПРИСТЪПИ към разпит на свидетеля М..

 

Разпит на свидетеля М.:

На въпроси на съда свидетелят отговори следното:

Аз карах автомобила на 08.12. миналата година. В посока Бургас към „Трапезица“ изпреварих синьо пежо – 207, малка количка с две врати, след което влязох в дясна лента и в момента, в който се изравнихме, от моя лява страна на джипа се чу удар. Погледнах на ляво, огледалото на колата падна и лайсната на дясната врата се отлепи, а той потегли да бяга. Почнах да свиря и със светлини му подадох сигнал, той не спря. Малко преди „Трапезица“ го изпреварих, завих рязко на дясно и той спря след мен. Очаквах, че няма да може да спре и ще се ударим, но той спря. Когато слязох от колата лицето си смени мястото с момичето в колата. Отидох до тях, те вече се бяха сменили. Той слезе от дясната врата, тя от предната лява и след около минута - две той хвана през храстите и избяга. Обадих се на 112, докато дойде  КАТ тя остана. Аз се обадих на прекия си ръководител, тъй като джипът, който карах е служебен. Той дойде. Малко след него дойде КАТ. Разпитаха ме. Обясних случая. Казах, че лицето се е разменило с момичето и избяга. Катаджията на таблета изкара снимка на лицето и го познах. Напълно съм сигурен че е той. В началото от удара, през целия ж.п надлез, цялото изпреварване и на пътя го видях много добре. След това в КАТ писах обяснение. Колата имаше Каско в „Дженерали“, издадоха ми документи и оправихме автомобила.

Това беше.

Сигурен съм, че се смениха. Аз ги видях. Дори на момичето казах. Тя каза, че се обажда на някаква адвокатка да се разберем. Казах, че джипът е нов, струва 80 х.лв., с пълно автокаско, служебна кола.

 

Разпит на свидетеля Д.:

На въпроси на съда свидетелят отговори следното:

Работя в ж.п. секция Бургас. Ж.М. е мой служител. На 08.12.2017г. управляваше служебният „Фолксваген“ . Ж. ми се обади и каза, че е станало ПТП. Каза ми къде е спрял. Преди „Трапезица“ срещу „Била“-та бяха спрели нашият автомобил и автомобилът на другия водач, който му е препречил пътя. Ж. ми каза, че въпросният автомобил го ударил. Аз първо попитах дали някой се е обадил на 112. Никой не се беше обадил и аз звъннах на 112. По думите на Ж. някакво момче е карало автомобила. Ударил го е, блъснал го е, след което на кръстовището след като са спрели автомобилите, момчето е излязло от автомобила и избягало. Това са думите на Ж.. Не съм пряк свидетел.

 

 

В другия автомобил имаше едно момиче, млада жена, стоеше зад волана. Докато дойдоха КАТ тя не слезе, стоеше в автомобила.

 

 

         След приключване на разпита СЪДЪТ ОСВОБОДИ свидетелите.

        

        

Съдът счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 

 О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА събирането на доказателства.

ДАВА ход на делото по същество.

 

ОБЯВИ, че ще се произнесе в срок.

 

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание.

Заседанието приключи в 14.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: