ПРОТОКОЛ

       

Година 2018,19.09.                                                                           град  Бургас

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                     ПЪРВИ административен състав       

На деветнадесети септември                     две хиляди и осемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                    

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАНАЙОТ ГЕНКОВ

                                                                                                    

Секретар: Кристина Линова    

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Генков

Административно дело номер 737 по описа за 2018 година.                     

На именното повикване в 14.55 часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Р.Г.С., редовно уведомен, не се явява и не се представлява.

 

ОТВЕТНИКЪТ В.С.– полицейски инспектор в Сектор „Пътна полиция“ КАТ при ОДМВР-БУРГАС, редовно уведомен, не се явява и не изпраща представител.

 

СВИДЕТЕЛИТЕ Ж.М.М. и И. Н.Д., не се явяват.

 

Явява СВИДЕТЕЛЯТ Т.П.П., редовно уведомен.

 

По хода на делото съдът намира, че не са налице процесуални пречки, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

        

         СНЕМА самоличността на явилия се свидетел, както следва:

 

 Т.П.П. – 41год, български гражданин, семеен, неосъждан, без родство със страните по делото. ПРЕДУПРЕДЕН за наказателната отговорност по чл.290 от НК, обеща да говори истината.

 

Съдът ПРИСТЪПИ към разпит на свидетеля.

 

 

 

Свидетелят П. на въпроси на съда:

Аз съм актосъставителят. На 09.12.2017г. бях на работа от 07 до 19 часа на територията на гр.Бургас. обслужвах района на Първо РПУ и бях изпратен от дежурния на ОДМВР на ПТП на ул.“Т. Александров“, преди отбивката за ул.“Мария Луиза“, сега „Цар Калоян“. На място чакаше незнам, товарен или лек автомобил да го нарека, но беше чисто нов джип. Другата кола, мисля че беше Пежо или Фордче, мъничко. Не си спомням точно. Като по предварителни данни ми бяха съобщили, че водачът на единия автомобил е напуснал мястото на произшествието. На място установих двата автомобила и от разговора ни водачът на джипа обясни, че са тръгнали от първокласен път Е -87 и са се движили в една посока, като по време на движение другата кола е навлязла в неговата лента и го ударил. Спрели са, говорили са си. Когато са се обадили на 112 и е разбрал, че ще отидем на място, другият водач е избягал. Но оставил на място приятелката си с автомобила, с която са си разменили местата. От направените справки, аз имам таблет и достъп до работна станция и там излезе пълна справка със снимка на лицето. Установи се от справката, че същият е лишен от правоуправление на МПС и по тази причина е избягал. Но водачът го разпозна на снимката. Направихме и допълнителни справки – помолихме за справка на родители  - майка, баща и се установи, че майката работи в съда като секретар или нещо такова, не знам точно в кой съд. С нея се свързахме и тя каза, че не поддържала контакти и синът нещо не бива и въобще не ми даде обяснения къде е. След това установихме баща му, който живее в с.Черни връх. Изпратих колеги да видят и записа от видеонаблюдението на кръстовището. Приятелката му беше с електрикови дрехи, стои от дясната му страна и се вижда яркото облекло на приятелката. Тя беше със същите дрехи на мястото, когато отидохме. На другия ден отидохме в Черни връх и не можахме да го намерих. Свързахме се с баща му и той обеща, макар че нямаше контакт със сина си да съдейства. След около час- два, а може да е било и на другия ден, не помня вече, лицето ми се обади. Намира се в кв.“Победа“, зад бензиностанция „Еко“, там има голяма промишлена зона и той работи в дърводелски цех. Отидохме сутринта, почнахме да говорим, питах го защо не остана на място. говореше общи приказки и в един момент той се обърна „какво ще говоря с вас“ и тръгна да заминава. Тогава почнаха по друг начин да вървят разговорите. След това дойде приятелката му. шефът му също беше там. Аз си написах документите, акта и мисля, че и протокола. Не съм сигурен дали отказа да се подпише на акта. Не си спомням.

Този акт е съставен по показания на  потърпевшия водач на автомобила. Аз не съм пряк очевидец. Отидохме там с колегата в последствие.

Господата казаха, че са се обадили на 112 и той тогава тръгнал да бяга. Дори от разговора със 112 се чува как се обясняват и как го викат да се върне. Дори аз разговарях с него от телефона на приятелката му и той вика „Няма да се върна“. Бях записал един телефонен номер, но той беше изключен и след два дни ми звънна от съвсем друг номер.

Потърпевшият и очевидец е Ж.М.М..  потърпевшия. П.Х.ми е колега катаджия и е свидетел на съставянето на акта и на всички тези действия, които разказах. Ние работихме двамата. Двамата го търсихме.

Не сме снемали материал от камерата на диск или на друг носител. Записите, които прегледах от камерите, а и те не си личаха много, но се вижда колата, номер на колата, но вътре лицата не се различават. Те са на кръстовището. Не знам колко време се пазят тези записи. Тези камери за видеонаблюдение са на Община Бургас в отдел „Видеонаблюдение“. Те не са на полицията. В този район няма полицейски камери.

Към момента на съставянето на акта съм бил служител на Сектор „Пътна полиция“ в Бургас, а в момента съм Пътен контрол в РУ-Камено.

 

 

Съдът намира, че за правилното решаване на делото следва да бъдат разпитани свидетелите Ж.М.М. и И. Н.Д., поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДА СЕ ПРИЗОВАТ за следващото съдебно заседание свидетелят Ж.М.М. с ЕГН **********, на адрес *** и свидетелят И. Н.Д. с ЕГН ********** на адрес ***.

 

ОТЛАГА делото и НАСРОЧВА съдебно заседание на 10.10.2018г. от 14.00 часа, за която дата и час страните да се считат редовно уведомени.

 

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание.

Заседанието приключи в 15.12 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: